Boltz & Boetz

Rutger van Boetzelaer & Alejandro Gaitan Rodriguez

Rutger en Alejandro ontwerpen en maken meubels onder de naam Boltz & Boetz. Rutger begon daar anderhalf jaar geleden mee. “Meubels maken is een stuk mooier en uitdagender dan het leven van een IT-auditor.” In augustus verhuisde hij naar De Createur. Alejandro bouwt sinds begin dit jaar met hem mee. “We proberen vooral met eerlijke materialen te werken en schuwen het experiment daarbij niet.”

De PlannenMannen

David en Sem

Wij, David en Sem, zijn twee mannen uit het oosten van het land. Sinds de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente gaan we maatschappelijke uitdagingen aan, met social design. Met ons huidige project gaan we het debat aan omtrent kernenergie en afval. Als makers zijn we aan het onderzoeken hoe we kernafval kunnen recyclen.

Als ontwerpduo pakken we naast kernafval klussen aan omtrent productontwikkeling zoals bijvoorveeld grafisch werk en technisch 3D modelleren.

Joyce Flendrie

Ik ontwerp interieurs, meubels, objecten en verlichting. Ik zoek naar uitdagingen. Ik ontwerp en maak graag iets dat ik nog niet eerder ontworpen of gemaakt heb. Mijn eigen producten liggen op de scheidslijn tussen praktische meubels en kunstwerken of objecten. Ik hoop hiermee gebruikers te fascineren, intrigeren, interactie uit te lokken en een beleving bezorgen.

Cheap as Design

Maurice Hofenk

Cheap as Design werkt als volgt. Een klant maakt samen met mij op een eenvoudige manier een ontwerp op maat. Als een ander dat ontwerp, bijvoorbeeld een meubel, ook mooi vinden, bied ik hen aan tegen maaktarief, zonder ontwerpkosten. De klant met wie ik het ontwerp heb gemaakt, ontvangt voor elk nieuw meubel dat ik verkoop, een deel van zijn/haar oorspronkelijke aankoopbedrag terug.

Charly Bushoff

Als product designer heb ik een passie voor keramiek en ben ik erg gefascineerd door natuurlijke materialen. Ik werk op een intuïtieve manier waarbij ik veel experimenteer. Hierdoor ontstaan er fascinerende en unieke ontwerpen

De Machinekamer

Jochem Bakker

In 2015 startte ik de machinekamer, met het idee om makers hulp te bieden bij het tastbaar maken van hun ideeën. In de machinekamer ontwikkel en produceer ik met gebruik van eigen CNC machines en kennis van houtbewerking diverse decoratief en functionele houten objecten.

EtRuDesign

Ruben Etnel

EtRuDesign is een hippe ondernemening van Ruben Etnel. U kunt er terecht voor moderne en vintage design, meubelmaatwerk en restyling. Het hergebruiken van materialen staat bij EtRuDesign hoog in het vaandel

Kitchen Artwoods

Arwin van Wermerskerken

Kitchen Artwoods, ontstaan vanuit onze passie voor hout en voor koken, maakt ambachtelijk gemaakte snijplanken en andere houten keukenaccessoires. Onze snijplanken zijn allen vervaardigd van kops hout op het snijvlak, voor een optimale levensduur en maximale voedselveiligheid. Bij onze keuzes voor houtsoorten laten wij ons leiden door duurzaamheid.

Robin Wood Music Boxes

Rob de Looff

Rob de Looff maakt unieke muziekdoosjes van verdwenen stadsbomen. Onderop elk doosje dat hij maakt staat de naam van de boom en waar deze stond. Het zijn unieke cadeautjes waarin natuur, ambacht en muziek samenkomen.

Noest

Tom van Straaten

noest maakt unieke producten van stadshout. Bomen die gekapt moeten worden krijgen op deze manier een tweede leven. Alle producten zijn 100% Utrechts: gemaakt van Utrechtse bomen in een Utrechtse werkplaats.

Reszto

Niels Janszen

Reszto is gespecialiseerd in de restauratie en reproductie van ornamenten, beelden en kunstwerken. Zijn uitdaging is het maken van levensechte reproducties d.m.v. ambachtelijke en moderne productietechnieken. Interessant? Kom een keer kijken in ruimte G!

Meukk

Johan Bukman

Meukk gelooft in de duurzaamheid van materialen en gebruikt die overtuiging als basis voor de producten die hij maakt. Achter alles wat uit de werkplaats komt zit een verhaal van een meubelstuk dat nu niet meer is, maar wel een nieuw leven heeft gekregen. Een oude tafel die nu een ladekastje is geworden, of een versleten centrifuge die nu als plafonnière dienst doet. Veel oude meuk heeft nog voldoende potentie voor een nieuw leven onder het label… Meukk

Slinkart-design

Sander van der Waal

Slinkart-Design ontwerp met een knipoog. Voor al uw unieke, bijzondere meubelstukken en ruimtelijke oplossingen. Daar waar uw creativiteit even te kort schiet, denk ik graag met u mee.

Studio Fijnstof

Iris Hilderink-Bos

Studio Fijnstof is een naai- en stoffeerstudio, waar bestaande meubels een nieuw leven krijgen, op maat gemaakte meubels gestoffeerd worden en uiteenlopende naaiopdrachten uitgevoerd kunnen worden. Met liefde voor het ambacht en aandacht voor duurzaamheid.

Studio Skiller

Vincent Skiller

Sinds jongs af aan voel ik een grote passie om dingen te creëren. Creaties in het breedste zin van het woord. Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding ‘Product Design & Engineering’, vond ik een baan als ingenieur en werkte ik daarna als meubelmaker. Al snel ontstond bij mij de behoefte om deze vakgebieden samen te brengen.

Sinds 2017 ben ik dan ook officieel begonnen met Studio Skiller. Een studio voor de creatie van interieur en social art, van ontwerp tot realisatie.

Studio Maximiliaan

Max Rouing

Max houd zich bezig met interieur en product ontwerp, van meubels op maat tot interieur concepten, in zijn ontwerpen zijn eerlijke materialen te vinden en minimalistische vormgeving

Timbies

Auke Strobos

Geboren in Utrecht, opgeleid als bouwkundige en te ongeduldig om plattegronden te blijven tekenen. Vervolgens een CNC-machine aangeschaft om zelf mooie dingen te gaan maken. Nu bezig met de productie van een houten stekkerdoos.