BBieb

Bibiane Blommestein

BBiep maakt veel diversen producten van voornamelijk afgedankt materiaal. Door materiaal van functie en/of vorm te veranderen ontstaat er een heel nieuw product dat weer opnieuw een kans krijgt in de maatschappij.

Boltz & Boetz

Rutger van Boetzelaer & Alejandro Gaitan Rodriguez

Rutger en Alejandro ontwerpen en maken meubels onder de naam Boltz & Boetz. Rutger begon daar anderhalf jaar geleden mee. “Meubels maken is een stuk mooier en uitdagender dan het leven van een IT-auditor.” In augustus verhuisde hij naar De Createur. Alejandro bouwt sinds begin dit jaar met hem mee. “We proberen vooral met eerlijke materialen te werken en schuwen het experiment daarbij niet.”

Charly Bushoff

Als product designer heb ik een passie voor keramiek en ben ik erg gefascineerd door natuurlijke materialen. Ik werk op een intuïtieve manier waarbij ik veel experimenteer. Hierdoor ontstaan er fascinerende en unieke ontwerpen

Cheap as Design

Maurice Hofenk

Cheap as Design werkt als volgt. Een klant maakt samen met mij op een eenvoudige manier een ontwerp op maat. Als een ander dat ontwerp, bijvoorbeeld een meubel, ook mooi vinden, bied ik hen aan tegen maaktarief, zonder ontwerpkosten. De klant met wie ik het ontwerp heb gemaakt, ontvangt voor elk nieuw meubel dat ik verkoop, een deel van zijn/haar oorspronkelijke aankoopbedrag terug.

De Machinekamer

Jochem Bakker

In 2015 startte ik de machinekamer, met het idee om makers hulp te bieden bij het tastbaar maken van hun ideeën. In de machinekamer ontwikkel en produceer ik met gebruik van eigen CNC machines en kennis van houtbewerking diverse decoratief en functionele houten objecten.

De PlannenMannen

David en Sem

Wij, David en Sem, zijn twee mannen uit het oosten van het land. Sinds de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente gaan we maatschappelijke uitdagingen aan, met social design. Met ons huidige project gaan we het debat aan omtrent kernenergie en afval. Als makers zijn we aan het onderzoeken hoe we kernafval kunnen recyclen.

Als ontwerpduo pakken we naast kernafval klussen aan omtrent productontwikkeling zoals bijvoorveeld grafisch werk en technisch 3D modelleren.

Dille Thomas Design

Dille Thomas

Dille Thomas Design ontwerpt en maakt meubels die zich kenmerken door hun organische vormgeving. De vormgeving in combinatie met het gebruik van diverse materiaalsoorten en (digitale) productietechnieken geven de producten een eigentijdse uitstraling met een knipoog naar het verleden. De ontwerpen van Dille Thomas Design zijn een poging om de vreugde en schoonheid van het leven en natuur tastbaar te maken.

EtRuDesign

Ruben Etnel

EtRuDesign is een hippe ondernemening van Ruben Etnel. U kunt er terecht voor moderne en vintage design, meubelmaatwerk en restyling. Het hergebruiken van materialen staat bij EtRuDesign hoog in het vaandel

Ewout Wisselink

Ewout Wisselink is een meubelmaker met een engineering achtergrond. Hij maakt ambachtelijke meubelstukken van massief hout en onderzoekt daarnaast de mogelijkheden van ‘digital fabrication’ in zijn werk.

Heike Wähner | 1000kw

Heike Wähner

In mijn werk als kunstenaar schep ik orde en deduceert, ik maak installaties waarin ik emoties omzet in abstract werk. Mijn werk gaat over de overgang van het ene naar het andere, vaak in een breekbaar evenwicht. Als docent kunst educatie neem ik kinderen mee in de (kunst)wereld van orde en chaos. hoe je van dagelijks vormen en voorwerpen werk kunt maken.

Hester de Wolff

Gefascineerd door verfijning is de natuur altijd mijn grootste inspiratiebron.
Door middel van materiaal onderzoek en het verzamelen van mijn eigen natuurlijke keramische verf gebruik ik keramiek als een medium om de natuurlijke verfijning te
vertalen in een product.

Joyce Flendrie

Ik ontwerp interieurs, meubels, objecten en verlichting. Ik zoek naar uitdagingen. Ik ontwerp en maak graag iets dat ik nog niet eerder ontworpen of gemaakt heb. Mijn eigen producten liggen op de scheidslijn tussen praktische meubels en kunstwerken of objecten. Ik hoop hiermee gebruikers te fascineren, intrigeren, interactie uit te lokken en een beleving bezorgen.

Kitchen Artwoods

Arwin van Wermerskerken

Kitchen Artwoods, ontstaan vanuit onze passie voor hout en voor koken, maakt ambachtelijk gemaakte snijplanken en andere houten keukenaccessoires. Onze snijplanken zijn allen vervaardigd van kops hout op het snijvlak, voor een optimale levensduur en maximale voedselveiligheid. Bij onze keuzes voor houtsoorten laten wij ons leiden door duurzaamheid.

Laulabel

Laura Martens

Als keramist heb ik mijn eigen manier van gieten ontwikkeld, er ontstaan onvoorspelbare patronen in mijn producten. Naast deze techniek blijf ik experimenten en zoeken naar andere manier van gieten binnen de keramiek ambacht.

Laura van den Bosch

Ik ben een reeds afgestudeerde ontwerpster die tijdens mijn studie de liefde voor keramiek heeft ontdekt. Ik ontwerp graag individuele gebruiksvoorwerpen die kwa vorm en/of kleur op elkaar aansluiten en zo samen een nieuw beeld vormen. Dit doe ik het liefst doormiddel van spiegelingen, herhalingen en vormen die in elkaar overlopen.

Luuk de Wit

Luuk is wiskunstenaar en sinds kort docent Science. “Als kunstenaar én als docent probeer ik mensen anders te laten kijken naar wetenschap en technologie. Kijken naar de schoonheid voorbij de enge, ingewikkelde formules.”Luuk werkt bij voorkeur met hout, maar het is de vraag of het daarbij blijft. “Ik ben erg leergierig.” 

 

Meubelmaker Florian Bitter

Florian Bitter

Vanuit mijn werkplaats in Utrecht ontwerp en maak ik met veel zorg en aandacht, meubelen van massief hout. Ik gebruik veelal klassieke verbindingen in mijn werkstukken waardoor ze constructief goed in elkaar zitten en vele jaren meegaan.

Meukk

Johan Bukman

Meukk gelooft in de duurzaamheid van materialen en gebruikt die overtuiging als basis voor de producten die hij maakt. Achter alles wat uit de werkplaats komt zit een verhaal van een meubelstuk dat nu niet meer is, maar wel een nieuw leven heeft gekregen. Een oude tafel die nu een ladekastje is geworden, of een versleten centrifuge die nu als plafonnière dienst doet. Veel oude meuk heeft nog voldoende potentie voor een nieuw leven onder het label… Meukk

Noest

Tom van Straaten

noest maakt unieke producten van stadshout. Bomen die gekapt moeten worden krijgen op deze manier een tweede leven. Alle producten zijn 100% Utrechts: gemaakt van Utrechtse bomen in een Utrechtse werkplaats.

Of the Tree

Sjoer Vonk

Sjoerd Vonk is een beeldend kunstenaar die houten 3D panelen maakt onder de naam Of the Tree. Zijn favoriete onderwerpen zijn wereldkaarten en stadsgezichten, maar daarnaast maakt hij ook andere afbeeldingen. Dit doet hij zowel autonoom als in opdracht.

Reszto

Niels Janszen

Reszto is gespecialiseerd in de restauratie en reproductie van ornamenten, beelden en kunstwerken. Zijn uitdaging is het maken van levensechte reproducties d.m.v. ambachtelijke en moderne productietechnieken. Interessant? Kom een keer kijken in ruimte G!

Robin Wood Music Boxes

Rob de Looff

Rob de Looff maakt unieke muziekdoosjes van verdwenen stadsbomen. Onderop elk doosje dat hij maakt staat de naam van de boom en waar deze stond. Het zijn unieke cadeautjes waarin natuur, ambacht en muziek samenkomen.

Slinkart-design

Sander van der Waal

Slinkart-Design ontwerp met een knipoog. Voor al uw unieke, bijzondere meubelstukken en ruimtelijke oplossingen. Daar waar uw creativiteit even te kort schiet, denk ik graag met u mee.

Strael

Floris Verstraelen

Onder de naam STRAEL ontwerpt Floris producten, meubels en interieur. Hij heeft een achtergrond in Industrieel Ontwerpen en vindt  het interessant om na te denken over zaken waar techniek, functie en vormgeving samen komen. In de werkplaats brengt hij zijn ontwerpen tot leven.

Studio Fijnstof

Iris Hilderink-Bos

Studio Fijnstof is een naai- en stoffeerstudio, waar bestaande meubels een nieuw leven krijgen, op maat gemaakte meubels gestoffeerd worden en uiteenlopende naaiopdrachten uitgevoerd kunnen worden. Met liefde voor het ambacht en aandacht voor duurzaamheid.

Studio Maximiliaan

Max Rouing

Max houd zich bezig met interieur en product ontwerp, van meubels op maat tot interieur concepten, in zijn ontwerpen zijn eerlijke materialen te vinden en minimalistische vormgeving

Studio Picobella

Tanja Eijkelboom

Studio Picobella is in 2011 opgericht door Tanja Eijkelboom. Deze communicatie-expert uit Utrecht blinkt uit in interviewen, schrijven én tekenen. De ideale combinatie om jouw boodschap effectief over te brengen!

Studio Raket

Frank Hooijer

Studio Raket is een Utrechtse ontwerp- en maakstudio voor merkwaardige productontwikkeling. Ik vertaal ideeën naar lanceerbare producten en merkwaarden naar producteigenschappen. Met een commerciële mindset en een passie voor industriële en ambachtelijke productieprocessen kan ik iedere stap van het project begeleiden.

Studio Skiller

Vincent Skiller

Sinds jongs af aan voel ik een grote passie om dingen te creëren. Creaties in het breedste zin van het woord. Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding ‘Product Design & Engineering’, vond ik een baan als ingenieur en werkte ik daarna als meubelmaker. Al snel ontstond bij mij de behoefte om deze vakgebieden samen te brengen.

Sinds 2017 ben ik dan ook officieel begonnen met Studio Skiller. Een studio voor de creatie van interieur en social art, van ontwerp tot realisatie.

Timbies

Auke Strobos

Geboren in Utrecht, opgeleid als bouwkundige en te ongeduldig om plattegronden te blijven tekenen. Vervolgens een CNC-machine aangeschaft om zelf mooie dingen te gaan maken. Nu bezig met de productie van een houten stekkerdoos.