Dit jaar geen geschuifel in volle winkelketens met opdringerige verkopers, parkeerstress en plastic prullen? Je kunt komen Winterwinkelen in Merwede op 24 november voor vakmanschap, kwaliteit en tijdloze producten en zo investeren in lokale makers.

Kom Winterwinkelen in Merwede en ontmoet de makers en koop jouw Sinterklaas- en Kerstinkopen rechtstreeks van de bron. Zij vertellen jou het eerlijke verhaal achter hun product. In Merwede zijn ruim 400 creatieve ondernemers gevestigd. Van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan studio’s vol met ontwerpers in keramiek, hout en textiel. Op zondag 24 november kan jij, tussen 12:00 – 18:00u, de makers van Merwede ontmoeten. Creatieve broedplaatsen Kanaal30, Vechtclub XL, De Alchemist en De Createur openen hun deuren. Een zeldzame kans om een kijkje te nemen achter de schermen en kennis te maken met deze creatieve ondernemers.

Duurzaam, gezellig én ontspannen
Waar kan je het meest duurzaam winkelen? In Merwede, het meest duurzame gebied in Utrecht. Cadeaus worden uiteraard ingepakt, maar hier geen plastic tassen, dus neem je eigen shopper mee. Laat je auto staan en haal een frisse neus op de fiets. Je word beloond met een glas warme Glühwein en lokaal gebrande koffie, gebrouwen bier en eten. Tussen de creatieve broedplaatsen in is een route theatraal en kunstzinnig vermaak. Kinderen hebben een eigen kinderprogramma. Zodat ouders ontspannen inkopen kunnen doen, terwijl de Makers van Merwede de kids meenemen in hun kunstzinnige wereld!