Boltz & Boetz

Rutger van Boetzelaer & Alejandro Gaitan Rodriguez

Rutger en Alejandro ontwerpen en maken meubels onder de naam Boltz & Boetz. Rutger begon daar anderhalf jaar geleden mee. “Meubels maken is een stuk mooier en uitdagender dan het leven van een IT-auditor.” In augustus verhuisde hij naar De Createur. Alejandro bouwt sinds begin dit jaar met hem mee. “We proberen vooral met eerlijke materialen te werken en schuwen het experiment daarbij niet.”

Joyce Flendrie

Ik ontwerp interieurs, meubels, objecten en verlichting. Ik zoek naar uitdagingen. Ik ontwerp en maak graag iets dat ik nog niet eerder ontworpen of gemaakt heb. Mijn eigen producten liggen op de scheidslijn tussen praktische meubels en kunstwerken of objecten. Ik hoop hiermee gebruikers te fascineren, intrigeren, interactie uit te lokken en een beleving bezorgen.

De Machinekamer

Jochem Bakker

In 2015 startte ik de machinekamer, met het idee om makers hulp te bieden bij het tastbaar maken van hun ideeën. In de machinekamer ontwikkel en produceer ik met gebruik van eigen CNC machines en kennis van houtbewerking diverse decoratief en functionele houten objecten.

EtRuDesign

Ruben Etnel

EtRuDesign is een hippe ondernemening van Ruben Etnel. U kunt er terecht voor moderne en vintage design, meubelmaatwerk en restyling. Het hergebruiken van materialen staat bij EtRuDesign hoog in het vaandel

Kitchen Artwoods

Arwin van Wermerskerken

Kitchen Artwoods, ontstaan vanuit onze passie voor hout en voor koken, maakt ambachtelijk gemaakte snijplanken en andere houten keukenaccessoires. Onze snijplanken zijn allen vervaardigd van kops hout op het snijvlak, voor een optimale levensduur en maximale voedselveiligheid. Bij onze keuzes voor houtsoorten laten wij ons leiden door duurzaamheid.

Robin Wood Music Boxes

Rob de Looff

Rob de Looff maakt unieke muziekdoosjes van verdwenen stadsbomen. Onderop elk doosje dat hij maakt staat de naam van de boom en waar deze stond. Het zijn unieke cadeautjes waarin natuur, ambacht en muziek samenkomen.

Noest

Tom van Straaten

noest maakt unieke producten van stadshout. Bomen die gekapt moeten worden krijgen op deze manier een tweede leven. Alle producten zijn 100% Utrechts: gemaakt van Utrechtse bomen in een Utrechtse werkplaats.

Darner design

Jenny Lazebnik

Het doel van Darner design is om mooie dingen te maken die praktisch, simpel en stijlvol zijn. Ik maak vooral producten uit stof maar door de fijne inspiratie van de mede-Createurs hopelijk snel ook met andere materialen! Omdat er veel vraag is naar comfortabele en bril vriendelijke mondkapjes is dat het eerste product geworden. Hopelijk zijn ze snel uit de mode dus verwacht binnenkort nieuwe design producten in de webshop!

Meukk

Johan Bukman

Meukk gelooft in de duurzaamheid van materialen en gebruikt die overtuiging als basis voor de producten die hij maakt. Achter alles wat uit de werkplaats komt zit een verhaal van een meubelstuk dat nu niet meer is, maar wel een nieuw leven heeft gekregen. Een oude tafel die nu een ladekastje is geworden, of een versleten centrifuge die nu als plafonnière dienst doet. Veel oude meuk heeft nog voldoende potentie voor een nieuw leven onder het label… Meukk

Slinkart-design

Sander van der Waal

Slinkart-Design ontwerp met een knipoog. Voor al uw unieke, bijzondere meubelstukken en ruimtelijke oplossingen. Daar waar uw creativiteit even te kort schiet, denk ik graag met u mee.

Studio Fijnstof

Iris Hilderink-Bos

Studio Fijnstof is een naai- en stoffeerstudio, waar bestaande meubels een nieuw leven krijgen, op maat gemaakte meubels gestoffeerd worden en uiteenlopende naaiopdrachten uitgevoerd kunnen worden. Met liefde voor het ambacht en aandacht voor duurzaamheid.

Studio Skiller

Vincent Skiller

Sinds jongs af aan voel ik een grote passie om dingen te creëren. Creaties in het breedste zin van het woord. Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding ‘Product Design & Engineering’, vond ik een baan als ingenieur en werkte ik daarna als meubelmaker. Al snel ontstond bij mij de behoefte om deze vakgebieden samen te brengen.

Sinds 2017 ben ik dan ook officieel begonnen met Studio Skiller. Een studio voor de creatie van interieur en social art, van ontwerp tot realisatie.

Houtstadt

Fedor Mirande

Onder de naam Houtstadt maak ik mooie en praktische dingen voor in je interieur. Originele patronen en een fijne afwerking zijn de kenmerken van de producten van Houtstadt. De producten zijn origineel, en ze worden met veel aandacht gemaakt.

Ik werk ook in opdracht. Mocht je zelf een idee hebben wat je in de Houtstadt stijl hebben wilt, neem dan vooral contact met me op.

Samen komen we er wel.

Reszto

Niels Janszen

Reszto is gespecialiseerd in de restauratie en reproductie van ornamenten, beelden en kunstwerken. Zijn uitdaging is het maken van levensechte reproducties d.m.v. ambachtelijke en moderne productietechnieken. Maar ook resin gietwerk, siliconen mallen en verbronzen behoren tot zijn specialiteiten.

DasKrönchen

Julia Kollmeyer

Das Krönchen – Unicaten met een verhaal

Das Krönchen maakt tassen en accessoires van originele stoffen uit de jaren ’50 tot ’70. Van het gordijn uit oma’s woonkamer tot het luchtmatras van de vakantie.
De unicaten van Das Krönchen worden met liefde samengesteld in het eigen atelier. Zo ontstaan unieke creaties, allemaal met een eigen verhaal.
Het Krönchen-logo is een merkteken voor tijdloos, functioneel design en duurzaamheid. Made in Utrecht!